سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

Blog Article

البته با توجه به نوع میلگرد مصرفی و همچنین کاربری ساختمان، ارتفاع بتن از روی سطح فوقانی ورق ذوزنقه ای ممکن است به ۷ سانتی متر نیز برسد که این امر حجم بتن مصرفی برای یک متر مربع را می تواند تا ۰٫۱۴ متر مکعب افزایش دهد. بتن مصرفی در سقف عرشه فولادی با عیار معمولاً ۳۵۰ کیلوگرم در متر مکعب و با اسلامپ ۱۲ انجام می گردد.

نام دیگر آرماتور همان میلگرد است درواقع برای جبران مقاومت کششی پایین بتن از میلگرد و یا آرماتور استفاده می‌کنند. از این‌رو با استفاده از آرماتور و یا میلگرد در بتن هم مقاومت کششی پایین آن را جبران می‌کنند و هم موجب افزایش مقاومت ساختمان می‌شوند.

هنگامی که یک گلمیخ غیر قابل پذیرش از سطح عضو تحت تنش کششی برداشته می شود سطحی که گلمیخ مورد نظر از آن قسمت حذف شده باید سنگ زده شده و صاف و همسطح گردد.

هنگامی که برای اولین بار از سیستم عرشه فولادی استفاده شد، به آن به‌عنوان یک نسخه اولیه برای آزمایش نوعی سقف کامپوزیت جدید با دال یک طرفه نگاه می‌شد. با این همه، برخی از مزایا این سیستم نسبت به فرم‌های معمولی سقف مانند صرفه جویی در هزینه و زمان ساخت و هماهنگی آن با روکش بتنی باعث تا کاربرد آن هر روز گسترش یابد.

در سقف‌های عرشه فولادی می‌توان چند سقف را به صورت همزمان اجرا کرد. اما این امکان در سقف‌های مرکب معمولی وجود ندارد.

سقف عرشه فولادی به یک سیستم سقف مهاربندی فلزی اطلاق می‌شود که از تیرها و ستون‌های فولادی تشکیل شده است. در این سیستم، تیرها به صورت افقی و به فاصله منظم در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و به ستون‌های عمودی متصل می‌شوند.

برای ساخت عرشه فلزی، نوارهای نازک فولاد گالوانیزه از طریق نورد سرد به پروفیل‌های موجدار یا آجدار به دو شکل تولید می‌شوند:

مزیت دوم هم نسبت مقاومت به وزن سقف عرشه فولادی است. از ویژگی مهم مقاومت فولاد برای عملکرد مناسب این سیستم برای تحمل بارهای مختلف استفاده می‌شود و وزن سبک آن نیز باعث می‌شود تا حمل آن آسان بوده و وزن نهایی سازه کاهش یابد.

همانطور که در مقاله قبلی اشاره کردیم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزیت‌ها ی سقف عرشه فولادی که موجب شده است استفاده از آن به صورت چشم‌گیری افزایش پیدا کند، وزن بسیار کم آن است. چراکه وزن با نیروی زلزله رابطه مستقیم دارد درصورت کم‌بودن وزن ساختمان، نیروی زمین‌لرزه وارده به آن نیز کاهش پیدا می‌کند.

در روش فوق ورق فولادی ذوزنقه‌ای به‌عنوان المان کششی مقطع در نظر گرفته شده و مقطع حاصل به صورت مرکب (ترکیب بتن و فولاد) عمل می‌کند.

چنین سقف‌هایی به دلیل آن که در سازه‌های مختلف با ابعاد متنوع قابل اجرا باشد، از تنوع کاربری بالایی برخوردار است.

حالا پس از گذشت یک قرن سقف های عرشه کامپوزیتی به یکی از پرطرفدارترین مصالح ساختمانی تبدیل شده است.ابتدا از این سقف فقط به عنوان قالب درجا برای انجام بتن ریزی سقف های معمول و متداول استفاده می کردید.

از این سیستم در سازه‌های شیب دار یا دارای انحنا نیز استفاده می‌گردد.

این سیستم به دلیل نصب آسان و سرعت اجرا، جزو سیستم‌های پرکاربرد در ساختمان‌های صنعتی و تجاری است.

Report this page